نوشته شده توسط : home-compcom

شرکت «کیونپ» در نمایشگاه CES از یک NAS حرفه‌ای مخصوص کارهای بسیار سنگین و حیاتی پرده‌برداری کرد و در ماه جولای دوباره مشخصات دیگری از آن منتشر شد. اکنون ذخیره‌سازZFS NAS ES1640dc آماده ورود به بازار شده است.

این NAS مخصوص کسب‌وکارهای محاسبات ابری محسوب می‌شود و برای بازارهای گسترده و اینترپرایس طراحی شده است. یک ذخیره‌ساز اطلاعات با اندازه 3U و مناسب برای کار در رک‌ها است که از پردازنده‌های پرقدرت سروری Xeon E5 شش‌هسته‌ای بهره می‌برد، دو سیستم کنترلری فعال دارد و به طور کامل محیط‌های مجازی‌سازی سازمانی را پشتیبانی می‌کند. میزان رم استفاده‌شده روی این NAS برابر ۳۲ گیگابایت است و ۱۶ گیگابایت حافظه نهان مخصوص نوشتن روی هر کنترلر دارد. ۱۶ کشویی است و از هارددیسک و SSD پشتیبانی می‌کند. دو درگاه 10GbE، اسلات PCIe x8 برای نصب کارت شبکه 40GbE، اسلات PCIe x24، دو درگاه USB 3.0، منبع‌تغذیه افزونه برای مواقع ضروری و یک باطری برای محافظت از حافظه نهانی نوشتن DRAM دارد.

روی این NAS از نسخه جدید سیستم‌عامل FreeBSD استفاده شده است که ویژگی‌های بسیار پیشرفته‌ای برای ذخیره‌سازی اطلاعات، کار با درایوهای SSD و پشتیبان‌گیری فراهم می‌کند. این NAS اولین محصول شرکت کیونپ روی OpenStack محسوب می‌شود که با تمام محیط‌های مجازی‌سازی سازگاری دارد و برای نرم‌افزارهایی مانند vShere 6.0 شرکت وی‌ام‌ویر و Hyper-V شرکت مایکروسافت گواهی‌نامه تأییدیه دریافت کرده است. این ذخیره‌ساز تقریباً دان‌تایمی برابر صفر دارد و کیونپ مدعی است اولین NAS با دسترس‌پذیری صددرصد بازار است.



:: بازدید از این مطلب : 53
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-compcom

محبوبیت چاپگرهای بی‎سیم به دلیل سهولت بیشتر در استفاده روز به روز بین کاربران افزایش پیدا می‎کند، زیرا آنها می‎توانند از طریق لپ‎تاپ یا موبایل خود در حالی که در یک اتاق دیگر از خانه و یا بخش دیگری از محل کار خود هستند، کار چاپ را نیز انجام دهند. در این روش به دلیل عدم نیاز به سیم و دردسرهای اتصال آن دیگر نیاز نیست کامپیوتر دسكتاپ و لپ‎تاپ شما در یک مکان باشند. شما می‎توانید چاپگرهای بی‎سیم را با چندین دستگاه به اشتراک گذاشته و در هر محلی که در محدوده تحت پوشش امواج وای‎فای قرار داشته باشد کارهای مربوط به چاپ را انجام دهید.

استفاده از چاپگرهای بی‎سیم با وجود مزایای زیادی که دارد مشکلات خاص خود را هم دارند. مثل هر فناوری دیگری که ممکن است اشکالات مربوط به خود را ایجاد کند، چاپگرها (باسیم یا بدون سیم) نیز با یک سری خطا و مشکل در کارکرد خود مواجه می‎شوند. در چنین شرایطی اگر چاپگر بی‎سیم شما با مشکلی مواجه شد می‎توانید قبل از خبر کردن تکنسین‎های شرکت سازنده این موارد را بررسی کنید:

ری‎استارت

اگر دستگاه شما کار چاپ را انجام نمی‎دهد یا ناگهان در میانه کار متوقف می‎شود، همه چیز را از جمله دستگاه متصل به شبکه، خود چاپگر و روتر را خاموش کرده و بعد از چند ثانیه دوباره روشن کنید. انجام این کار و راه‌‎اندازی مجدد مراحل اتصال ممکن است مشکل شما را برطرف کند.
از برقراری صحیح اتصالات بی‎سیم اطمینان حاصل کنید

اگر مشکل همچنان باقی است، وضعیت اتصال بی‎سیم را بررسی کرده و ببینید آیا چاپگر شما به شبکه متصل شده است یا خیر. همچنین نحوه برقراری اتصال کامپیوتر یا لپ‎تاپ خود به شبکه را نیز بررسی کنید و مطمئن شوید كه آنها نیز به درستی به شبکه وصل باشند. می‌توانید وارد پنل مدیریتی روتر بی‌سیم شوید و ببینید آیا به چاپگر یک آدرس آی‌پی اختصاص یافته است و آدرس MAC دستگاه چاپگر را مشاهده کنید. اگر چاپگر در روتر بی‌سیم شناخته نشده باشد؛ پس مشکل از چاپگر است و باید با راه‌اندازی مجدد سعی کنید چاپگر را به وای‌فای متصل کنید.

فایروال و آنتی‌ویروس خود را بررسی کنید

بعد از این که مطمئن شدید دو روش اول مشکل چاپگر شما را برطرف نمی‎کند، فایروال و آنتی ویروس خود و همین طور هر نرم‌افزاری را که اخیرا نصب کرده‎اید را بررسی کنید، زیرا بعضی از برنامه‎ها هستند که اجازه نمی‎دهند بین چاپگر و کامپیوتر به درستی ارتباط برقرار شود.
پیکربندی مجدد

اگر هیچ کدام از موارد بالا کمکی به رفع مشکل چاپگر بی‎سیم شما نکرد، پیکربندی مجدد چاپگر ممکن است راه‌گشا باشد. سعی کنید چاپگر را دوباره نصب کنید.

اگر این کار هم نتیجه‎ای به همراه نداشت، شما می‎توانید آدرس ای‎پی چاپگر را در کامپیوتر تغییر دهید زیرا ممکن است به هر دلیلی این آدرس ای‎پی تغییر پیدا کرده باشد و به همین دلیل چاپگر نتواند به درستی کار خود را انجام دهد.

و در نهایت این که می‎توانید با مراجعه به وب‎سایت تولیدکننده چاپگر خود آخرین درایور و نرم‌افزارهای کمکی مرتبط با مدل چاپگر را دانلود کنید یا اسناد و مراحل عیب‌یابی که توسط آنها ارائه شده است را امتحان کنید.



:: بازدید از این مطلب : 53
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-compcom

اگر از عمر روتر شما بیشتر از چند سال می‎گذرد احتمالا باید باید به به فکر ارتقای آن باشید. ممکن است این سوال در ذهن شما پیش بیاید که چرا من باید چیزی را که کار می‎کند ارتقا دهم؟ پاسخ این است که اگر چه ممکن است روتر بی‎سیم قدیمی‎ شما همچنان به درستی کار کند، اما یک دستگاه جدیدتر خیلی بهتر و با اطمینان بیشتری کار خواهد کرد.
چرا شما باید روتر قدیمی‎ خود را تعویض کنید؟

اگر مودم شما کار خود را به درستی انجام می‎دهد، احتمالا تا به حال به این فکر نکرده‎اید که یک دستگاه جدیدتر را جایگزین آن کنید. به همین دلیل است که تقریبا اکثر کاربران همچنان از روترهایی استفاده می‎کنند که از استانداردهای بی‎سیم قدیمی‎ پشتیبانی می‎کند.

کاملا قابل درک که وقتی دستگاه فعلی شما نیازهای شما را برطرف می‎کند، نیازی به تعویض آن نداشته باشید، اما ممکن است این تصور به این دلیل باشد که هنوز با فناوری و امکانات جدیدتر آشنا نشده‎اید. اگر می‎دانستید که می‎توانید اینترنت پر سرعت‎تر، بادوام‎تر و با محدوده گسترده‎تری را در اختیار داشته باشید و در مجموع یک ارتباط بی‎سیم باثبات را تجربه کنید، حتما در مورد به‎روزرسانی روتر فعلی خود تجدید نظر می‎کردید. بنابراین همان گونه که شما برای ارتقا کامپیوتر یا دیگر تجهيزات خود برنامه‌ریزی می‎کنید، بد نیست به تعویض روتر خود نیز توجه داشته باشید. اصولا، تمام دستگاه‎های بی‎سیم شما از طریق این دستگاه است که با یک دیگر ارتباط برقرار می‎کنند، بنابراین بسیار مهم است که این ارتباط با سرعت بیشتر و در محدوده وسیع‎تری از امواج تحت پوشش وای‎فای صورت بگیرد.

به بیان دقیق‎تر، روترهای جدیدتر با استانداردهای جدیدتر کار می‎کنند و این به این معنا است که می‎توانند سرعت بالاتر و تداخل کمتری را ارائه کنند. اگر روتری که شما از آن استفاده می‎کنید به اصطلاح تاریخ گذشته باشد، مطمئن باشید که نمی‎توانید از حداکثر توان تبلت، کنسول بازی و تلفن هوشمند و یا سایر تجهيزات متصل به شبکه خود بهره‎مند شوید.
استانداردهای بی‎سیم – آنهایی را انتخاب کنید که توسط روتر شما پشتیبانی می‎شوند

اگر به اندازه کافی توجه شما به اهمیت داشتن یک روتر خوب و جدید جلب شده است، زمان آن است که استانداردهایی را که توسط روتر شما پشتیبانی می‎شوند را بررسی کنید. شما به چند روش مختلف می‎توانید این کار را انجام دهید، اما احتمالا راحت‎ترین آن این است که خود روتر را بررسی کنید. این احتمال وجود دارد که استانداردی پشتیبانی شده در زیر روتر چاپ شده باشد و یا بتوانيد آن را روی جعبه یا دفترچه راهنما پیدا کنید. یکی دیگر از روش‎های پیدا کردن مشخصات و قابلیت‎های پشتیبانی شده توسط روتر شما جستجوی برند و مدل آن در اینترنت است. شما حتی می‎توانید با وارد کردن ای‎پی ورود به صفحه تنظیمات روتر (معمولا 192.168.1.1) در مرورگر خود اطلاعات زیادی در مورد ویژگی‎ها و استانداردهای پشتیبانی شده توسط آن را در صفحه تنظیمات به دست آورید.

توجه داشته باشید که وقتی در حال بررسی استانداردهای پشتیبانی شده هستید باید به دنبال چیزهایی شبیه اینها باشید:

    802.11ac – جدیدترین و بهترین استاندارد در حال حاضر
    802.11n – اگر چه چندان جدید نیست اما قابل قبول است
    802.11g  - حتما باید به فکر تعویض روتر خود باشید

بهترین حالت این است که شما عبارت 802.11ac را روی روتر خود مشاهده کنید. اگر دستگاه شما از استاندارد 802.11n هم پشتیبانی کند، هر چند به‎روزترین فناوری نخواهد بود اما همچنان می‎توانید از روتر خود استفاده کنید. اما اگر پشت روتر شما 802.11g نوشته شده است دیگر واقعا زمان آن رسیده تا روتر بی‎سیم خود را ارتقا دهید.

در حالت کلی شانس این که روتر شما از استانداردهای 802.11n پشتیبانی کند بسیار بالا است، چرا که مدت زمان نسبتا زیادی از زمان معرفی این استاندارد می‎گذرد. همچنین خبر خوب این است که اگر شانس این را داشته باشید که روتر شما آخرین استاندارد 802.11ac را پشتیبانی کند، شما همچنان می‎توانید دستگاه‎های قدیمی‎تر خود را به آن متصل کنید. از طرف دیگر اگر برعکس این موضوع صادق باشد و با وجود این که دستگاه بی‎سیم شما از 802.11ac  پشتیبانی می‎کند اما روتر شما از استاندارد قدیمی‎ استفاده کند، اتصال ایده‎الی را نخواهید داشت و حتما باید به فکر تعویض روتر باشید. درست به همان روشی که می‎توان استانداردهای پشتیبانی شده توسط روتر را بررسی کرد، در صورت تمایل می‎توانید ببینید دستگاه‎های بی‎سیم شما هم از کدام استاندارد پشتیبانی می‎کنند.

لطفا به این نکته توجه داشته باشید که ما قصد نداریم شما را مجبور کنیم هر زمان که یک استاندارد جدید معرفی می‎شود؛ حتما باید روتر خود را تعویض کنید. قصد ما از ارائه این مقاله تنها به این دلیل بود که به شما نشان دهیم روتر شما از چه اهمیت بالایی برخوردار است و درست مثل سایر تجهيزات موجود در شبکه شما، این دستگاه را نیز باید هر چند مدت یک بار ارتقا داد تا خیالتان از این بابت راحت باشد که از حداکثر قابلیت‎های یک فناوری شبکه جدید بهره‎مند می‎شوید.

و در نهایت این که، جایگزین کردن یک روتر بی‎سیم که بتواند از آخرین استانداردهای شبکه پشتیبانی کند به نسبت مزایایی که برای شما به همراه می‎آورد؛ هزینه چندان زیادی ندارد.



:: بازدید از این مطلب : 60
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-compcom

خانه هوشمند و اینترنت اشیا دو مفهومی هستند که زیاد درباره‌شان شنیده‌ایم، اما شاید محصولات مصرفی مبتنی بر این فناوری‌ها وارد زندگی‌مان نشده باشند. شرکت «تی‌پی‌لینک» که سازنده تجهیزات شبکه است، لامپی معرفی کرده که هوشمند است و نیازی به هاب یا کنترلر مرکزی ندارد، اما از قابلیت‌های وای‌فای پشتیبانی می‌کند.

سری جدید لامپ‌های هوشمند و وای‌فای تی‌پی‌لینک در سه مدل LB100، LB110 و LB120 عرضه شدند و فقط با کمک یک اپلیکیشن و البته دستگاه الکسای آمازون مدیریت می‌شوند و قابلیت‌هایی مانند زمان‌بندی روشن/خاموش، تایمر و شمارنده معکوس دارند. این لامپ‌ها به‌راحتی در همه‌جا نصب می‌شوند و بدون نیاز به کاهش روشنایی می‌توانند در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند.

وای‌فای این لامپ‌ها از استاندارد 802.11n و فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند و طول عمر ۱۵ هزار ساعتی دارند. میزان مصرف آن‌ها فقط هشت وات است، اما در حالت خواب حداکثر یک وات مصرف برق دارند. قدرت توان خروجی آن‌ها برای مدل LB100 ۵۰ وات و برای مدل LB110 ۶۰ وات است. مدل LB120 نیز توانی ۶۰ واتی دارد، ولی می‌تواند میزان روشنایی نور را از سفید به سیاه تنظیم کند.

تی‌پی‌لینک برای کنترل این لامپ‌ها یک اپلیکیشن موبایل روی اندروید و iOS عرضه کرده است. کاربران از هر جای خانه می‌توانند با گوشی تلفن هوشمند یا تبلت و وای‌فای لامپ‌های جدید را روشن یا خاموش کنند یا روی مودهای کم‌نور و پرنور قرار دهند. قیمت‌های اعلام‌شده برای این سه مدل لامپ هوشمند تی‌پی‌لینک به ترتیب ۲۰، ۲۵ و ۳۵ دلار است.



:: بازدید از این مطلب : 50
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-compcom

شرکت «آی‌بی‌‌ام» دو سال پیش بخش سرورهای x86 خود را به شرکت چینی لنوو فروخت، اما بازار فناوری‌های ابری به اندازه‌ای سودآور و فعال است که حتی شرکتی مانند آی‌بی‌ام را نیز به وسوسه می‌اندازد. این شرکت به‌تازگی دو سرور جدید از سری Power خود به نام‌های Power E870C و Power E880C را معرفی کرد.

این سرورهای طوری طراحی شده‌اند که بتوانند در محیط‌های بسیار بزرگ و مقیاس‌پذیر ابری و توزیعی کار کنند و ده‌ها کار ناهمگن را به طور موازی سامان بدهند. به‌علاوه، برای ترافیک‌های بار کاری مختلف انعطاف‌پذیری داشته باشند. سرورهای جدید از سیستم‌عامل‌های لینوکس اوبونتو و یونیکس پشتیبانی می‌کنند و بسیار به سرورهای x86 شرکت‌هایی مانند فیسبوک و مایکروسافت شبیه هستند، با این تفاوت که دربردارنده مجموعه ویژگی‌هایی برای استفاده در ابر عمومی و ابر خصوصی هستند.

این سرورها از پردازنده‌های power8 اختصاصی آی‌بی‌ام سود می‌برند و تا ۳۲ ترابایت حافظه رم را پشتیبانی می‌کنند. سرورهای جدید به سیستم خدمت‌رسانی ابری IBM Bluemix متصل می‌شوند که برای تحلیل و جمع‌آوری اطلاعات، هوش مصنوعی و دیگر خدمات پیشرفته روی فناوری‌های ابری استفاده می‌شوند. سرورهای جدید آی‌بی‌ام با نرم‌افزار معروف OpenStack عرضه می‌شوند و مجهز به ویژگی جدیدی به نام IBM Cloud PowerVC Manager هستند.

با کمک این ویژگی می‌توان برای منابع محاسباتی سرور انواع سیاست‌ها و قوانین مدیریتی را تعریف کرد تا بهترین حالت بار کاری روی محاسبات ابری برای انجام کارهای مختلف به وجود بیاید. با توجه به پیکربندی‌های گوناگونی که از این دو سرور وجود دارد، آی‌بی‌ام اعلام کرده است مشتریان برای کسب اطلاعات بیشتر و از جمله قیمت و سفارش خرید با خود شرکت تماس بگیرند.



:: بازدید از این مطلب : 50
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-compcom

روتر وای‎فای WRT3200ACM MU-MIMO Gigabit لینک‎سیس آخرین روتر از سری WRT است و جای تعجب هم نیست که بسیار شبیه به مدل‎های قبلی باشد. اما در دل این جعبه آبی رنگ معروف اتفاقات کاملا منحصر به فردی در جریان است. این روتر جدید توان مورد نیاز خود را از یک پردازنده دو هسته‎ای 1.8 گیگاهرتزی، 256 مگابایت حافظه فلش و 512 مگابایت حافظه سیستم تامین می‎کند که در مقايسه با نمونه قبلی خود WRT1900ACS که از پردازنده 1.6 گیگاهرتزی، 128 مگابایت حافظه فلش و 512 مگابایت رم برخوردار بود پیشرفت نسبتا قابل ملاحظه‎ای محسوب می‎شود.

این روتر آخرین فناوری Tri-band 160 را پشتیبانی می‎کند که از لحاظ تئوری به این معنا است که در محدوده نزدیک به دستگاه دو برابر سريع‎تر (تا حداکثر 2600 مگابيت در ثانیه) از روترهای معمولی است. اما مشکل اینجا است که شما در دنیای واقعی این سطح از عملکرد را مشاهده نخواهید کرد. این به این دلیل است که در حال حاضر هنوز هیچ دستگاه مصرف کننده‎ای (لپ‎تاپ، تلفن و غیره) که بتواند از فناوری Tri-band 160 پشتیبانی کند وجود ندارد و به نظر هم نمی‎رسد به این زودی وجود داشته باشد.


واقعیت این است که در حال حاضر لپ‎تاپ یا تلفن هوشمندی وجود ندارد که بتواند سرعت وای‎فای بیشتر از 877 مگابيت در ثانیه را پشتیبانی کند و همین سرعت هم بسیار بالا محسوب مي‎شود. WRT3200ACM هم مثل تمام روترهای قدرتمند دیگر تنها می‎تواند تا آن جایی سریع باشد که کلاینت‎های متصل به آن توان استفاده از آن را داشته باشند. به بیان دیگر، WRT3200ACM آن گونه كه برنامه ریزی شده است نمی‎تواند سرعت شبکه شما را به نسبت مدل‎های قبلی WRT و یا حتی اکثر روترهای AC1900 ارتقا دهد.

خبر بد دیگری که در مورد روتر WRT3200ACM وجود دارد این است که در آزمايشات انجام شده این دستگاه از ثبات کافی برخوردار نبوده و با مشکلاتی روبرو است. هر چند نباید فراموش کرد که اغلب روترها در ابتدای معرفی (به ویژه مدل‎های WRT شرکت لینک‎سیس) با مشکلاتی مواجه هستند و چند هفته یا چند ماه بعد از عرضه نسخه به‎روزرسانی شده میان افزار (firmware) خود این مشکلات نیز برطرف خواهد شد.

اما در مورد موضوع سرعت، وقتی در آزمايشات این روتر به یک دستگاه مصرف کننده دو بانده 80 مگاهرتز متصل شد (یک بار دیگر نباید فراموش کرد که هنوز هیچ کلاینتی که ازTri-band 160 پشتیبانی کند در بازار وجود ندارد) یک سرعت پایدار و بسیار عالی نزدیک به 550 مگابيت در ثانیه را ارائه کرد که به طور میانگین با سایر روترهای تراز اول موجود در بازار قابل مقايسه است. گستره تحت پوشش امواج نیز در رده متوسط قرار می‎گیرد و WRT3200ACM توانست امواج را بعد از پشت سر گذاشتن چند دیوار تا فاصله 45 متری منتقل کند. محدوده تحت پوشش امواج وای‎فای به میزان زیادی به عوامل محیطی وابسته است. برای مثال، هر چه تعداد دیوارها بیشتر باشد، امواج مسافت کوتاه‎تری را طی می‎کند، بنابراین ممکن است شما در آزمايشات خود به فاصله‎های دیگری دست پيدا کنید.

در مجموع و با در نظر گرفتن تمام مسائل، WRT3200ACM نیز مثل سایر روترهای تراز اول مشکلاتی را در مورد امواج وای‎فای برطرف می‎کند که از نظر خیلی از کاربران مسئله ساز نیست. برای نمونه، افزایش بیش از پیش سرعت و قدرت یک روتر چیزی نیست که دغدغه حال حاضر یک کاربر باشد و این دستگاه نیز هنوز نتوانسته موضوعات مهم‎تر و کاربردی‎تر دنیای واقعی مثل مشکل محدوده تحت پوشش در یک خانه نسبتا بزرگ را برطرف کند.

مسلما هیچ کس از این ناراحت نخواهد شد که یک روتر پرقدرت داشته باشد. اما در مورد خرید WRT3200ACM مطمئنا شما باید مدتی را صبر کنید تا نسخه‎های به‎روزرسانی میان افزار آن ارائه شود. پرداخت 280 دلار برای روتری که هنوز با مشکلاتی مواجه است کمی‎ گران قيمت به نظر می‎رسد. البته شما هنوز هم می‎توانید به مدل‎های قدیمی‎‎تر مثل WRT1900AC یا WRT1900ACS نیز فکر کنید. از زمان عرضه این دو مدل به بازار مدتی است که می‎گذرد و علاوه بر قیمت‎های پایین‎تر از میان افزار باثبات‎تری نیز برخوردار هستند.



:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-compcom

در دنیای وب و اینترنت، همواره به تأخیر در دریافت پاسخ توجه شده است. با گذشت زمان، تلاش‌ها برای بیشتر شدن سرعت دریافت اطلاعات افزایش یافته است. در گذشته، غالباً تمرکز متخصصان بر پهنای باند شبکه‌ها بوده است. برای کاهش تأخیر، پهنای باند شبکه روزبه‌روز افزایش پیدا کرد و تکنولوژی‌های جدید همچون +ADSL 2 معرفی شد. از سوی دیگر، نحوه کدنویسی وب‌سایت‌ها نیز تغییر پیدا کرد. هر روز دستورات بهینه‌تر و سرعت پردازش دستورات بیشتر شد. اما هنوز به اندازه کافی از تأخیر کاسته نشده بود. در این حین، افرادی بر خود سرورها و موقعیت آن‌ها متمرکز شدند و توانستند راه حل بهتری برای بهینه کردن پهنای باند و افزایش سرعت وب به دست آورند. راه حل آن‌ها CDN است.

اگر شما یک وب‌سایت داشته باشید، وب‌سایت شما روی سروری در یک مرکز داده، نگهداری می‌شود و بازدیدکنندگان بدون توجه به موقعیت جغرافیایی‌شان، به سرور وب‌سایت متصل می‌شوند. در این حالت چند مشکل وجود خواهد داشت؛ کاربرانی که در نزدیکی وب سرورتان قرار دارند، وب‌سایت شما را سریع‌تر از کاربرانی که در کشور یا قاره دیگر هستند، بارگیری می‌کنند. اگر وب‌سایت شما روزانه بازدیدکنندگان بسیاری داشته باشد، پهنای باند زیادی نیاز خواهید داشت. با این روش هزینه گزافی را متحمل خواهید شد؛ به دلیل اینکه باید تجهیزات پیشرفته‌تری استفاده شود تا به پهنای باند بالاتری دست پیدا کنید. نتایج تحقیقی درباره سرعت بارگذاری وب‌سایت در کشورهای مختلف نشان می‌دهد که اگر کاربران برای بارگذاری یک صفحه از وب‌سایت بیش از سه ثانیه منتظر بمانند، برای مراجعه دوباره به آن وب‌سایت اشتیاق بسیار کمی خواهند داشت. در گذشته برای این موضوع دو راه حل وجود داشت: راه حل اول، پرداخت هزینه‌های سنگین برای بیشتر کردن پهنای باند بود و راه‌حل دوم اینکه شاهد کمتر شدن تعداد بازدیدکننده‌های وب‌سایت خود باشید. اما جای نگرانی وجود ندارد؛ راه حل جدیدی با نام CDN به وجود آمده است.

CDN مخفف عبارت Content Delivery Networks و به معنای شبکه‌های تحویل محتوا است. این نوع شبکه، نوعی از سیستم‌های توزیع‌شده است. در این شبکه، محتوای وب‌سایت شما در مرکز داده‌های مختلف و مناطق مختلف جغرافیایی پخش شده‌اند. هدف از ایجاد این شبکه‌ها، افزایش میزان دسترسی و بهبود عملکرد شبکه است. در حال حاضر، این شبکه‌ها از محتویاتی همچون Objectهای وب‌سایت‌ها (متن، گرافیک و اسکریپت)، آیتم‌های قابل دانلود (فایل‌های صوتی و ویدیویی، نرم‌افزارها و...)، پرتال‌ها، رسانه‌های پخش زنده و حتی شبکه‌های اجتماعی پشتیبانی می‌کند.
ساختار کلی این شبکه‌ها با رویکرد سنتی متفاوت است. در رویکرد سنتی که در سمت چپ شکل یک نشان داده شده است، سروری اطلاعات شما را در اختیار دارد و تمام کاربران به آن متصل خواهند شد. در CDN که در سمت راست شکل 1 نشان داده شده است، سرورهای مختلف در مناطق جغرافیای مختلف قرار داده شده‌اند که به کاربران نهایی بسیار نزدیک هستند. این سرورها بسیاری از اطلاعات سرور اصلی را Cache کرده و پردازش کمی در آن‌ها رخ می‌دهد. با این روش اطلاعات درخواستی شما به سرعت تحویل داده خواهند شد.


مقایسه روش سنتی و CDN در تحویل محتوا

مزایا و معایب
همانند هر سیستم جدیدی، CDN نیز با خود مزایا و معایبی به همراه دارد. در این قسمت به بررسی مزایا و معایب این سیستم می‌پردازیم.

• مزایا
1. کاهش بار کاری سرور
2. تحویل سریع‌تر محتوا
3. دسترسی صددرصدی
4. افزایش تعداد کاربران هم‌زمان
5. کنترل بیشتر بر تحویل محتوا
6. امنیت بیشتر

1. کاهش بار کاری سرور: با نزدیک کردن سرورها به کاربران، پهنای باند مورد نیاز در لینک‌های میانی و Backbone کاهش می‌یابد و به جای مراجعه به سرور بسیار عظیم مرکزی، کاربران به سرورهای رده متوسط که در نزدیکی‌شان قرار دارد، متصل می‌شوند. این راهکار بار کاری سرور اصلی را به‌شدت کاهش می‌دهد. همچنین باعث صرفه‌جویی در ترافیک نیز می‌شود.

2. تحویل سریع‌تر محتوا: از آنجایی که محل قرارگیری سرورها به گروهی از کاربران نزدیک‌تر شده است، نرخ از دست رفتن بسته‌ها و تأخیر کاهش می‌یابد و این به دلیل کاهش مسافتی است که باید برای ارسال درخواست و دریافت پاسخ آن طی شود. هر چقدر فاصله سرور به کاربران نزدیک‌تر شود، این پاسخ‌ها سریع‌تر می‌شوند. قابلیت اطمینان بیشتر خواهد شد و ضمن آنکه فشار بر روی شبکه و هزینه‌ها کاهش می‌یابد، می‌توان محتوایی با حجم و کیفیت بهتر به کاربران عرضه کرد و در عین حال کیفیت خدمات ارائه‌شده را در سطح مطلوبی نگه داشت. هر کاربر بر اساس ISP خود و موقعیت جغرافیایی‌اش به نزدیک‌ترین سرور CDN هدایت می‌شود. این روش در شکل 2 نشان داده شده است.


 اتصال کاربر به نزدیک‌ترین سرور CDN بر اساس ISP وی

در برخی از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات CDN، تکنولوژی TCP acceleration ارائه می‌شود. TCP acceleration شامل تکنیک‌هایی برای به دست آوردن گذردهی بهتر توسط TCP بدون دخالت و تغییر در اپلیکیشن‌های نهایی می‌شود. با TCP acceleration، کاربران تجربه بهتری از استفاده خدمات به دست خواهند آورد.

3. دسترسی صددرصدی: به دلیل اینکه محتوای وب‌سایت شما در مناطق مختلف توزیع شده است، CDN از مکانیزمی استفاده می‌کند که اگر سروری دچار مشکل شد، به‌سرعت نزدیک‌ترین سروری را که در دسترس است پیدا کرده و کاربر را به سمت آن سرور هدایت کند. در نتیجه اگر وب‌سایتی داشته باشید که از CDN بهره می‌برد، کاربران همیشه به آن دسترسی خواهند داشت؛ حتی زمانی که مشکلی برای سرورهایتان به وجود آید.

4. افزایش تعداد کاربران هم‌زمان: جای‌گذاری سرورهای CDN در نقاط مختلف، باعث می‌شود ترافیک‌ها بر اساس موقعیت تفکیک شوند و تعداد کاربر بیشتری هم‌زمان متصل شوند. برای مثال، فرض کنید سرورتان به شبکه صدگیگابیتی متصل است و پشت این شبکه، یک Backbone با سرعت دو ترابیت در ثانیه باشد. قطعاً این سرور از کاربران بیش از صد گیگابیت بر ثانیه ترافیک نمی‌تواند دریافت و ارسال کند. اما اگر 10 عدد سرور CDN داشته باشیم، در مجموع می‌توانیم یک ترابیت اطلاعات ارسال یا دریافت کنیم و این قطعاً منجر به سرویس‌دهی بهتر و بیشتر شدن تعداد کاربرانی که هم‌زمان متصل هستند، خواهد شد.

    "نتایج تحقیقی درباره سرعت بارگذاری وب‌سایت در کشورهای مختلف نشان می‌دهد که اگر کاربران برای بارگذاری یک صفحه از وب‌سایت بیش از سه ثانیه منتظر بمانند، برای مراجعه دوباره به آن وب‌سایت اشتیاق بسیار کمی خواهند داشت"

5. کنترل بیشتر بر تحویل محتوا: یکی دیگر از مزایای استفاده از CDN، کنترل بیشتر بر محتوا است. شرکت‌های پیاده‌کننده CDN می‌توانند به صورت آنی، اطلاعات بار کاری سرورها و شبکه‌ها، مناطق جغرافیایی فعال و محتوای محبوب هر منطقه را استخراج کنند و حتی به مشتریان خود نشان دهند.

6. امنیت بیشتر: به دلیل اینکه سرورها در مناطق جغرافیایی مختلف قرار گرفته‌اند‌ و توزیع‌شده هستند، پیاده‌سازی حملات DDoS بسیار سخت و امنیت سرورها بیشتر می‌شود. DDoS مخفف عبارت Distributed Denial of Service است که باعث قطع سرویس‌دهی به کاربران می‌شود.

• معایب: متأسفانه CDN نیز معایب خود را دارد که عبارتند از:
1. هزینه
2. پیچیدگی بیشتر
3. پشتیبانی
4. مشکلات نگهداری
5. انتخاب بهترین موقعیت جغرافیایی

1. هزینه: مهم‌ترین مشکل در استفاده از CDN، هزینه آن است. اگرچه در نهایت استفاده از آن باعث کاهش هزینه‌ها خواهد شد، استفاده از CDN هزینه کمی نخواهد داشت. برخی از شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات، هزینه اولیه زیادی را در نظر گرفته‌اند. علت این هزینه زیاد، دور نگهداشتن شرکت‌های کوچک برای استفاده از CDN است. به این ترتیب شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات CDN، با شرکت‌های بزرگ همکاری می‌کنند که سود بیشتری را برای آن‌ها به ارمغان می‌آورد. شاید در آینده‌ای نزدیک و با رقابتی شدن این بازار، شاهد کاهش قیمت‌ها و استفاده شرکت‌های کوچک از این خدمات باشیم.

2. پیچیدگی بیشتر: اگرچه CDN بسیار مفید است، پیاده‌سازی چنین شبکه‌ای پیچیدگی‌های خود را دارد و کار دشواری است.

3. پشتیبانی: از آنجایی که مسئولیت پیاده‌سازی و نگهداری از CDN بر عهده شرکت یا سازمان دیگری است، این پرسش مطرح می‌شود که آیا در هنگام بروز یک مشکل اساسی، متخصصان این شرکت توانایی تعمیر و رفع مشکل را دارند؟ آیا رفع مشکل در زمان قابل قبولی انجام خواهد شد؟

4. مشکلات نگهداری: همانند پشتیبانی، نگهداری از سرورها مستلزم به‌روزرسانی برنامه‌ها و دریافت افزونه‌های جدید است. شرکت ارائه‌دهنده خدمات CDN باید برنامه‌ریزی منظم برای پشتیبان‌گیری از سرورها و به‌روزرسانی محتویات سرورها، بدون ایجاد اختلال در سرویس‌دهی به کاربران را داشته باشد.

5. انتخاب بهترین موقعیت جغرافیایی: از چالش‌های دیگر استفاده از CDN، جست‌وجو برای یافتن بهترین موقعیت جغرافیایی برای قرار دادن سرور CDN است. اگر مکانی که انتخاب می‌شود به کاربران نهایی نزدیک نباشد، باعث افزایش تأخیر و افت کیفیت خدمات می‌شود. به دلیل اینکه خدمات CDN را شرکت‌های مختلفی ارائه می‌دهند، ممکن است شرکتی در یک منطقه جغرافیایی سرورهای CDN داشته باشد، اما در چند نقطه دیگر نداشته باشد و این تصمیم‌گیری را سخت خواهد کرد.

شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات CDN
خدمات CDN به دو صورت رایگان و تجاری در دنیا عرضه می‌شود. از معروف‌ترین شرکت‌هایی که به صورت رایگان این خدمات را ارائه می‌دهند، می‌توان به CloudFlare و Coral Content Distribution Network اشاره کرد. از شرکت‌های تجاری نیز می‌توان Akamai، Amazon CloudFront و Azure CDN را نام برد. البته این شرکت‌ها به همین تعداد محدود نمی‌شوند و در حال حاضر بیش از 35 شرکت در دنیا با مقیاس جهانی در حال ارائه خدمات CDN هستند.

    " در CDN سرورهای مختلف در مناطق جغرافیای مختلف قرار داده شده‌اند که به کاربران نهایی بسیار نزدیک هستند. این سرورها بسیاری از اطلاعات سرور اصلی را Cache کرده و پردازش کمی در آن‌ها رخ می‌دهد. با این روش اطلاعات درخواستی شما به سرعت تحویل داده خواهند شد"

در ایران نیز اقدامات لازم برای پیاده‌سازی CDN از سال‌های گذشته شروع شده است. طبق آمارها، در ایران 30 درصد ترافیک کاربران اینترنت، داخلی و 70 درصد آن به خارج از کشور است که با راه‌اندازی مرکز داده‌های CDN، قطعاً میزان ترافیک خارج کشور کمتر خواهد شد و کاربران علاوه بر اینکه با سرعت بیشتری به محتوای مدنظر خود دست خواهند یافت، هزینه کمتری را برای دسترسی به آن‌ها پرداخت خواهند کرد. با راه‌اندازی اینترانت ملی نیز این سرعت افزایش و هزینه‌ها نیز به طور چشمگیری کاهش خواهند یافت. در حال حاضر شرکت‌هایی مانند افرانت، آروان و مگنا آی‌تی از شرکت‌های فعال در زمینه ارائه خدمات تحویل محتوا هستند.



:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : home-compcom
با سلام.به دنیای لوکس بلاگ و وبلاگ جدید خود خوش آمدید.هم اکنون میتوانید از امکانات شگفت انگیز لوکس بلاگ استفاده نمایید و مطالب خود را ارسال نمایید.شما میتوانید قالب و محیط وبلاگ خود را از مدیریت وبلاگ تغییر دهید.با فعالیت در لوکس بلاگ هر روز منتظر مسابقات مختلف و جوایز ویژه باشید.
در صورت نیاز به راهنمایی و پشتیبانی از قسمت مدیریت با ما در ارتباط باشید.برای حفظ زیبابی وبلاگ خود میتوانید این پیام را حذف نمایید.جهت حذف این مطلب وارد مدیریت وب خود شوید و از قسمت ویرایش مطالب قبلی ،مطلبی با عنوان به وبلاگ خود خوش امدید را حذف نمایید.امیدواریم لحظات خوبی را در لوکس بلاگ سپری نمایید...

:: بازدید از این مطلب : 49
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 0 0 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد